Ahlat 132 proje ile hayat buldu
Ahlat Kaymakamlığı proje ofisi tarafından hazırlanan 260 projeden 132’si gerçekleşti ve bu 132 projenin 67’si ise genç girişimcilere ekmek kapısı oldu.
Ahlat Kaymakamlığı bünyesinde 2015 yılının Şubat ayında kurulan proje ofisi tarafından bu güne kadar hazırlanan 260 projeden 132’sinin hayata geçtiğini kaydeden Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, 132 projenin de 67 tanesinin direk vatandaşa hizmet olarak gerçekleştirildiğini söyledi.
Projelerin hayata geçtiği iş yerlerini gezerek yerinde inceleme yapan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, şu açıklamalarda bulundu;
"Kaymakamlık bünyesindeki proje ofisi tarafından hazırlanan 260 projeden 132’si gerçekleşti. Bu proje ofisimiz sadece kamuya proje hazırlayan bir ofis değil, aynı zamanda vatandaşın da hizmetinde ve onların da taleplerini yerine getiren, onlara proje hizmeti veren bir büro olarak da faaliyet yürütüyor. Proje ofisimizin gerçekleştirdiği 132 projenin 67 tanesi direk vatandaşa hizmet olarak gerçekleştirildi. Bu projelerle kimisine atölye, kimisine dükkan, kimisine ufak işletme kuruldu ve iş sahibi oldular. Burada da bir bayan girişimcimiz var. İlçemizde, ilimizde bir ilk olan ve belki de Türkiye’de de bir ilk olan tahin yapma atölyesi burada kurmuştuk. Burası, kaymakamlığın destekleri, Kosgeb’in de proje ve fonlamasıyla birlikte kuruldu. Bugün burayı ziyaret ettik. Tahinleri son derece güzel ve vatandaşlarımız tarafından da çok fazla itibar gösteriliyor. Hayırlı olmasını diliyorum."
Bir çocuk annesi genç girişimci Vildan Gülsar’ın iş yerini ziyaret ederek hayırlı olması dileklerini ileten Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, "Genç girişimlerimiz çok güzel girişimlere başladılar ve bunlardan birisi de buradaki hanım kardeşimizdir. Burada tahin üretimine başlamış oldu. Buradaki tahinin lezzetini gördüğümüzde işini de ne kadar güzel yaptığını öğrenmiş olduk. İnanıyorum ki bu bölgedeki en güzel tahini buradan elde edeceksiniz" dedi.
İlçedeki girişimcilere olan desteklerinden dolayı Ahlat Kaymakamlığı proje ofisine ve projeye katkısı olan herkese teşekkür etmek istediğini ifade eden Başkan Mümtaz Çoban, "Bizim de katkımız ne olursa, bu konuda mutlaka girişimcilerimizin yanında olacağız, onları destekleyeceğiz. İlçemiz endüstriyel anlamda da çok güzel hamleler yaptı. Şuan ilçemizde yaklaşık 13 tane fabrika aktif olarak çalışıyor ve onlara bu atölyeler de eklendi. Bu atölyelerimizi bir başlangıç olarak görüyoruz, İnşallah bunlar da ileride büyük yatırımlara dönüşecekler. Bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Buradan ilçemizdeki ve ilimizdeki herkese sesleniyorum, bu tür girişimlere mutlaka kuvvet verelim, bunları desteklemek bizim ikbal ve istikbalimizin teminatı anlamındadır. Ticari hayatımızın önemli noktalarıdır" şeklinde konuştu.
Projeye olan desteklerinden dolayı öncelikle Ahlat Kaymakamlığı ve Ahlat Belediyesi’ne teşekkür etmek istediğini belirten girişimcilerden Vildan Gülsar da, "Bursa’ya gittiğim bir tatilde, taze ve sıcak bir tahin alıp eve getirdim, çok beğendik. Sonra işletmeci ile görüştüm, bu işi kurabilirmiyim ve yürütebilirmiyim diye sordum. O da bana yapmam gerekenleri anlattı. Böylelikle bu işe girişmiş oldum. Ahlat Kaymakamlığı’nda hazırlatmış olduğum projeme Kosgeb desteği sağlandı ve iş yerimi kurabildim. Burada ürettiğimiz tahin sadece susamlı ve tamamen doğal olarak üretiliyor. Hiçbir katkı maddesi olmadığı için ilçe halkı büyük ilgi gösteriyor ve çok beğenildi" dedi.
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.