BEÜ’de genç girişimciler için sertifika töreni düzenlendi
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Hizan Meslek Yüksekokulu ve KOSGEB tarafından yürütülen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kapsamında, BEÜ Merkezi Konferans Salonu’nda genç girişimciler için sertifika töreni düzenlendi.
“Genç Girişimciler Sertifikalarıyla Buluşuyor” adlı sertifika töreni programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşma yapan Hizan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Volkan Eryiğit, güz döneminde 2’nci sınıf programlarına girişimcilik dersi açtıklarını ifade ederek, dersi açmadaki amaçlarının öğrencilere proje kültürünü aşılamak, KOSGEB’i tanıtmak ve KOSGEB desteklerinden nasıl yararlanacaklarını öğretmek olduğunu söyledi.
Bu törende 160 sertifika dağıtacaklarını belirten Eryiğit, “Aktif ikinci sınıf öğrenci sayısını baz aldığımızda öğrencilerimizden yüzde 98’ine sertifika kazandırdık. Bizim için asıl önemli olan öğrencilerimizin mutluluğu, memnuniyeti ve ümidiydi” dedi.
Üniversite olarak en büyük mutluluklarının, öğrencilerin geleceklerine olumlu bir katkıda bulunarak işsizlik sorununa direk katkı sağlamak olduğuna vurgu yapan Eryiğit, gelecek yıllarda sayıyı daha da arttırarak tüm birimlerce hayata geçirilmesini hedeflediklerini ifade ederek, kendilerinden desteklerini esirgemeyen BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’a, KOSGEB İl Müdürü Cevat Kaya’ya, BEÜ yönetimine, KOSGEB uzmanlarına, Hizan Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeline teşekkürlerini iletti.
Öğrencilerin almaya hak kazandıkları girişimcilik sertifikaları sayesinde KOSGEB’den toplamda 150.000 liralık destek alabileceklerini ifade eden KOSGEB Bitlis İl Müdür Vekili Uzm. Kürşat Köse ise, “Kendi işinizi kurarak iş yeri açmak için 50.000 lira hibe ve 100.000 lira kredi olmak üzere bu destekten yararlanabileceksiniz” dedi.
KOSGEB Bitlis Müdürlüğü olarak daha fazla sertifika alınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Köse, iş fikri olan ve bu iş fikri hakkında bilgi birikimini arttıran herkese destek vermeye çalıştıklarını söyledi.
Girişimcilik dersinin sadece Hizan Meslek Yüksekokulu’nda değil, BEÜ’nin bütün birimlerinde yaygınlaşması gerektiğine değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş da, “Bu işin mimarı KOSGEB olduğu kadar Hizan Meslek Yüksekokulu idaresi ve hocalarıdır. Hizan Meslek Yüksekokulu olarak ilk önceliklerini girişimcilik dersini öğrencilerine okutmak olarak belirlediler ve bunun için bir takım çalışmalar başlattılar” dedi.
Yönetim olarak çok küçük bir müdahalede bulunduklarını aktaran Demirtaş, “Girişimcilik dersinin Hizan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik verilmesini hayata geçirdik ve bugün burada bu çalışmaların meyvelerini toplamak için toplanmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin mezuniyet belgelerini destekleyici birtakım programlarla güçlendirmenin önemini ifade eden Demirtaş, “Bizler ve sizler için çok önemli olan bu faaliyetin, geleceğinizin şekillenmesine katkısı olacağına inanıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Program, Öğretim Üyesi Erdem Karaca, Hizan Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Üyesi Hatice Kızıltaş, Öğretim Görevlisi Barış Ötün ve Öğretim Görevlisi Ozan Ünsel tarafından sertifikaların dağıtılması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Programa, Hizan Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeller ile sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin katıldı.
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.