Uluslararası Tarih, Kültür, Dil ve Sanat Sempozyumu Açılış Oturumuyla Başladı
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Tarih, Kültür, Dil ve Sanat Bağlamında Bitlis Sempozyumu, BEÜ Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış oturumuyla başladı.
Açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, düzenlenen bu sempozyum ile Bitlis ve çevresi ile ilgili yapılan bilimsel çalışmaların paylaşımının ve Bitlis ilinin tanıtımının amaçlandığını ifade ederek: “Dünyada ve ülkemizdeki birçok üniversite, kurum ve kuruluş, özgün akademik çalışmaları bilim insanlarının paylaşımına sunmak, iş birliği ortamı oluşturmak, araştırmaların çoğalmasını özendirmek, ülkelerini ve şehirlerini tanıtmak amacıyla sempozyumlar düzenlemektedir. Bu bağlamda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından uluslararası boyutta ve birçok alanı kapsayan bu sempozyumu düzenlenmiştir” dedi.
Sempozyum içeriği hakkında da bilgiler veren Rektör Elmastaş, “3-5 Mayıs 2023 tarihlerini kapsayacak olan Cumhuriyetin 100.yılında Uluslararası Tarih, Kültür, Dil ve Sanat Bağlamında Bitlis Sempozyumu’nda Beşeri ve İdari Bilimler, Eğitim Bilimleri, Filoloji, Güzel Sanatlar, Sağlık ve Spor Bilimleri, Hukuk ve Sosyal Bilimlerin diğer alanlarındaki ulusal ve uluslararası düzeyde akademisyenler, bilim uzmanları ve öğrencilerin bir araya getirilmesi, bilgilerin güncellenmesi, üniversite öğrencileri ile araştırmacılar arasındaki iletişimin ve bilgi paylaşımlarının artırılmasını hedefliyoruz“ diye konuştu.
Elmastaş, Türkiye üniversitelerindeki akademisyenlerin ve ilgili konular üzerine fikirleri olan entelektüellerin verilere dayalı tespitlerinin ve tahlillerinin beklendiği bu sempozyumun yüksek düzeyde akademik tartışma ortamına sahne olması temennisinde bulunarak sözlerine son verdi.
Açılış konuşmalarından sonra sempozyumun açılış oturumu yapıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın yaptığı açılış oturumunda, “Kültürel Varlıkları ve Halk Diliyle Bitlis” konu başlığıyla Prof. Dr. Hamza Zülfikar; “Anadolu Ağızlarında Atasözleriyle İlgili Çalışmalar - Bitlis Örneği” konu başlığıyla Prof. Dr. Hatice Şahin; “Sempozyum Bağlamında Bitlis’in Tarihi, Kültürü ve Sanatı” konu başlığıyla Prof. Dr. Ekrem Bektaş; “İki Farklı Hümanizma: Dante / Thomas More ve Ahmet Yesevi - Yunus Emre” konu başlığıyla Prof. Dr. Ramazan Korkmaz; “Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve Uzaktan Algılama (UA) Kullanılarak Türkiye Çığ Risk Alanlarının Belirlenmesi” konu başlığıyla Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş birer sunum yaptılar.
Oturumlar halinde devam eden sempozyumun 3 gün süreceği belirtildi.
Daha sonra protokol ve katılımcılar, Doç Dr. Ayşegül Türk’ün “Evcil Makinalar ve Manzaralar” adlı resim sergisi ile Arş. Gör. Ümit Buğrahan Özcan’ın “Bitlis Merkezden Görünümler” adlı fotoğraf sergisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin “Bitlis’in Tarihi Mekanları” adlı sergilerini gezdi.
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.