• HABERLER
  • MAKALE
  • Bebekleri ve Çocukları Kış Aylarında Hastalıklara Karşı Korumanın Yolları
  • 20-10-2018 20:47

Bebekleri ve Çocukları Kış Aylarında Hastalıklara Karşı Korumanın Yolları

Bebekleri ve Çocukları Kış Aylarında Hastalıklara Karşı Korumanın Yolları

mtasdemir13@hotmail.com

Bebekleri ve Çocukları Kış Aylarında Hastalıklara Karşı Korumanın Yolları

Kıymetli okuyucularım, bu yazımda bebekleri ve çocukları kış aylarında hastalıklara karşı korumanın yollarını anlatarak, hastalıklara karşı çocuklar için alınması gereken önlemler hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Kış aylarında havanın soğuması, hava kirliliğinin artması, toplu ve sıkışık ortamlarda yaşanılması, özellikle çocukların maruz kaldığı soğuk algınlığının ve bulaşıcı hastalıkların sürekli bulaşmasına neden oluyor. Bu dönemlerde çocukların en sık yaşadığı, anne ve babaların da en çok endişe ettiği bulaşıcı hastalıkların başında soğuk algınlığı, grip, nezle, orta kulak iltihabı, bademcik enfeksiyonu, sinüzit, üst solunum yolu ve bağırsak enfeksiyonları geliyor. Çocuklarını kış hastalıklarından korumak için ebeveynlerin bazı önemli noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Soğuk havalarda kapalı mekanlarda geçirilen zamanın artması, kışın çocuklarda hastalıklara neden olan virüs, bakteri ve mikropları daha kolay bulaştırır. Havalandırılmayan odalar, ofisler, okullar ve hava sıcaklığının düşmesi mikropların çoğalmasına neden olmaktadır. Hava soğuk bile olsa bulunulan mekanları havalandırmak ve çocukları aralıklarla dış ortamlara çıkarmak gerekiyor.

Bebekleri ve çocukları soğuk kış günlerinde dışarı çıkarırken, en önemli olan şey onu hem rahat ettirmek, hem üşütmemek, hem de terletmemek. Bunu sağlamak için bebekleri veya küçük çocukları giydirirken katmanlara dikkat etmek lazım. Ayrıca, vücudun baş bölgesi, vücut ısısının en çabuk düştüğü yer olduğundan dolayı soğuk havalar için mutlaka şapka ve eldiven bulundurulmalıdır.

Çocuğun bulaşıcı hastalıklardan korunmasında anne sütüyle beslenmiş olması önem taşımaktadır. Sadece ilk 6 ay değil, 2 yaşına kadar anne sütüne devam edilmesi çok önemlidir. Çocukların beslenmesinde yapay vitamin ve şuruplar yerine taze meyve ve sebze tercih edilmelidir. Ceviz, kuruyemiş, kuru kayısı, dut gibi yiyeceklerin de sofralarda daima bulunması gerekir. Ayrıca, tüketilen balık miktarını arttırmak, bal ve pekmezin de beslenme düzenine eklenmesi önemlidir. Bol bol sıvı tüketimi ve dengeli beslenmenin yanında, genel hijyen kurallarına da dikkat etmek lazım. Özellikle, ellerin sık sık yıkanması gerektiği mutlaka çocuklara aşılanmalıdır.

Kış aylarında kapalı ortamları sık sık havalandırın. Çocuğunuzun yaşadığı ortamın ısısını iyi ayarlayın ve havanın aşırı kuru olmamasına dikkat edin. Çok sıcak ortamlardan, çok soğuk ortamlara ani geçişlerden uzak durun. Hasta insanlarla temas etmesini önleyin ve yakın solunum temasından kaçınmasını sağlayın. Çocuklarınızın oyuncaklarını yıkayın ve çamaşırlarının temizliğine dikkat edin.

Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek için hasta çocukların okula veya kreşe gönderilmemesi, karabalık ortamlardan uzak durulması, dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Bu önlemlere rağmen kışın çocuğunuz çok sık hastalanıyorsa veya endişe edilecek durumlar varsa mutlaka alanında uzman bir doktora başvurun.

Sağlık dolu huzurlu günler diliyorum.



Etiketler: Bitlis13haber
HABERE YORUM YAZIN
Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Servet Reklam İletişim