Bitlis'teki Kadınlar Köy Yaşam Merkezlerinde Meslek Öğreniyor
Milli Eğitim Bakanlığı projesi kapsamında, Bitlis il merkezi ve ilçelere bağlı köylerdeki 37 Köy Yaşam Merkezinde kadınlar, dikiş nakış ve giyim kurslarında eğitim görüyor.
Kullanılmayan köy okulu binalarının işlevsel hale getirilmesi amacıyla başlatılan Köy Yaşam Merkezi projesi kapsamında, Bitlis il genelinde şu ana kadar 37 Köy Yaşam Merkezi’nin kurulduğu belirtildi. Hazır hale getirilen Köy Yaşam Merkezi’ne giden kadınlar, dikiş nakış ve giyim konularında eğitim görüyor.
Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, halk eğitim müdürlükleri tarafından Köy Yaşam Merkezi’nde açılan kurslara katılan kadınlar, el becerilerini geliştirirken aynı zamanda sosyalleşme imkanı da buluyor.
Proje kapsamında Tatvan ilçesine bağlı Çekmece Köyü’nde kullanılmayan bir ilkokul da onarılarak, köy yaşam merkezine dönüştürüldü.
Açılan yaşam merkezi köyde yaşayan kadınlar için de umut kaynağı olduğunu vurgulayan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, dikiş nakış ve giyim kurslarına gelen kadınların, hem meslek öğrendiğini, hem aile bütçelerine katkı sağladığını belirtti.
Küçükçekmece Köyü Köy Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 60 hane ve 483 nüfuslu Çekmece Köyü’ndeki okulda, 127 öğrencinin eğitim gördüğünü, okulun yanındaki ilkokulu da Köy Yaşam Merkezi’ne dönüştürdüklerini söyledi.
Korkmaz, “Bu köyümüz Tatvan ilçe merkeze 4 kilometre uzaklıktadır. 60 hanelik bu köy 480 insanın yaşadığı bir yerdir. Burada hem ilkokul, hem de ortaokulumuz var. Ana sınıfıyla beraber 127 öğrencimiz var. Bu eski okulumuzu yaz aylarında onararak Köy Yaşam Merkezi’ne çevirdik. İlk etapta hanımlar için 2 kurs açtık ve 27 kursiyer katılım sağladı. Dikiş ve giyim üzerine eğitimlerine devam ediyorlar. Aynı zamanda erkekler için de arıcılık, meyvecilik, hayvan yetiştiriciliği ve bu alanlarda ihtiyaç duyulan kursları da halk eğitim merkezi üzerinden açılacak” dedi.
Bitlis genelinde 37 Köy Yaşam Merkezi’nin var olduğunu ve bunların 8 tanesinin direk Köy Yaşam Merkezi olarak inşa edildiğini ve diğerlerinin dönüştürüldüğünü kaydeden Korkmaz, “Diğer köylerdeki mevcut okullarımızda bir yanda öğrenciler eğitim öğretimine devam ederken, Köy Yaşam Merkezlerinde de ihtiyaç duyulan kurslar halk eğitim merkezi üzerinden açılıyor” diye konuştu.
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.