Geleceğin Sanatçıları Tatvan’da Yetişiyor
Bitlis’in Tatvan ilçesinde açılan ve bölgenin ilk tesislerinden biri olan Tatvan Belediyesi Konservatuarı’ndaki kurslara katılarak eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, aldıkları belgeyle güzel sanatlar lisesi ya da güzel sanatlar bölümüne yerleşme imkanı buluyor.
Tatvan Belediyesi tarafından bir yılda inşa edilen ve Haziran ayında hizmete açılarak, Eylül ayında alınan müracaatla Ekim ayında yapılan yetenek sınavları sonrası öğrenci alan Tatvan Belediyesi Konservatuarı, 6 bölüm ve 11 branşta sanat eğitimi veriyor.
Batı müziği, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, Türk halk oyunları, görsel sanatlar ve dini musiki bölümleriyle hizmet veren konservatuarda 3 yıllık eğitimini tamamlayan ortaokul öğrencileri güzel sanatlar lisesine hazırlandığı gibi, kurslara katılan lise öğrencileri de üniversitelerdeki güzel sanatlar bölümlerine yerleşme imkanı buluyor.
Konservatuarda yetenekleri keşfedilen bireyler, geleceğin sanatçıları olarak yetişirken, Tatvan Belediyesince konservatuardaki kurslara katılan 9 ile 55 yaş aralığındaki çocuklar, gençler ve yetişkinler için gerekli olan tüm imkanlar sağlanıyor.
Tatvan Belediyesi Konservatuarı sorumlusu Suat Vecel, “Burası Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk konservatuarı olarak açıldı. Bu eğitimler bölgemizde ilk defa burada yapılıyor. Konservatuar 6 bölümden oluşuyor fakat şuan 4 bölüm aktif durumdadır. Batı müziği, Türk müziği, halk müziği, resim ve görsel sanatlar bölümlerinde kurslar veriliyor. Bunun alt bölümleri de piyano, keman, bağlama, mey, ritim, resim ve benzeri kurslardır. Öğrencilerimizi sınavla aldık. Öğrencilerimiz 3 yıl sonra buradan mezun olduğunda lise öğrencisi ise konservatuar veya güzel sanatlara çok rahat bir şekilde yerleşebilecek. Çünkü temel tüm eğitimlerini burada almış olacak. Bölgemizdeki gençler aynı zamanda sokaklardaki kötü alışkanlıklarda da uzak durmuş oluyor ve sanatla buluşuyor. Burada yetişen çocuklar ile gençler konservatuar veya güzel sanatlar bölümlerine ya da güzel sanatlar lisesine yerleşebilecek” dedi.
Konservatuarda görevli Müzik Öğretmeni Yakup Özdemir de, “Burada ilk etapta ses eğitimi ve notaları iyi kavramaları için eğitimler veriyoruz. Daha sonra piyano dersimize geçiyoruz. Piyano dersimizde sıfırdan başlayıp 3 yıl içerisinde çok iyi bir seviyeye getirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca keman dersi yapıyoruz. Bu kurslara katılanlar 3 yıl eğitim aldıktan sonra herhangi bir üniversitedeki konservatuara yerleşmeleri kolay olacak. Çünkü birçok şeyi burada öğrenmiş olacaklar” diye konuştu.
Kursiyer ve kursiyer velisi Saime Altıntaş ise, “Ben Tatvan’da öğretmenim. Tatvan Belediyesi burada konservatuar açmış. Biz de müracaat ettik ve seçildik. Kurslar başladı, buradaki hocalar haftada 2 gün ve 4 kurs şeklinde ders veriyor. Çocuğum ile birlikte buradaki kurslarda bir şeyler öğreniyoruz. 3 yıl devam edeceğiz” dedi.
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.